Nalaten aan de NCFS


Overweegt u de NCFS op te nemen in uw testament of een bepaald bedrag na te laten? De NCFS heeft samen met DoeHetZelfNotaris een testamentaire akte opgesteld die u online in kunt vullen met uw persoonlijke gegevens.

Deze akte kunt u gebruiken als aanvulling op uw testament of op de wettelijke regels. Het voordeel hiervan is dat u geen (nieuw) testament hoeft op te stellen en dat scheelt veel tijd en kosten. Hierna kiest u een notaris in de buurt die de akte in orde maakt. Vervolgens moet u de akte ondertekenen op een notariskantoor, zodat de notaris kan controleren of u begrijpt wat u tekent en of u dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar u terecht kunt.

Meer informatie

Overweegt u de NCFS een legaat te schenken en wilt u meer weten over de DoeHetZelfNotaris? Neem dan contact op met Johanna Vermeulen via j.vermeulen@ncfs.nl. Zij stuurt u informatie waarmee u vervolgens zelf de akte kunt laten opstellen. Een akte laten opstellen kost 125 euro en vanaf een legaatbedrag van 1.000 euro neemt de NCFS deze kosten desgewenst (max. 125 euro) voor haar rekening. U dient ons zelf te informeren over de akte waarin de NCFS is opgenomen, want de gegevens die u aanlevert bij de DoeHetZelfNotaris komen niet automatisch terecht bij de NCFS.

Nadenken over leven en dood

Uw erfenis, een moeilijk onderwerp. Want hierover nadenken, is nadenken over de dood. Maar ook over leven, want juist met uw nalatenschap kunt u iets doen voor het leven van anderen. Wanneer u de NCFS opneemt in uw testament, zorgt u ervoor dat wij ons kunnen blijven inzetten voor een langer en beter leven voor mensen met CF.