twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

CF en onderwijs


Mootje heeft CF. Wat is de impact van CF op zijn opleiding?
In onderstaande video vertelt hij zijn verhaal.  


Vragen over CF en onderwijs? 

Heb je vragen over begeleiding en mogelijkheden van jouw kind met Cystic Fibrosis in het onderwijs? Neem dan contact op met een consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen in jouw CF-centrum. Deze consulenten zijn gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met Cystic Fibrosis.

Wat kan een consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen voor jou betekenen? 

  • Advies geven bij vragen over Cystic Fibrosis en onderwijs
  • Verstrekken van informatie over de gevolgen van Cystic Fibrosis en de behandeling op het onderwijs
  • Als jouw kind gedurende lange tijd niet kan deelnemen aan het onderwijs op school, kan de consulent school ondersteunen bij het zoeken naar een passende oplossing, zodat je kind geen achterstand oploopt.

Kennis over en begrip voor (jouw kind met) CF bij het onderwijsteam dragen bij aan een stabiele onderwijsomgeving voor je kind. De belangrijkste momenten voor contact tussen consulent, kind en ouders zijn bij:

  • Start primair onderwijs
  • Overgang naar voortgezet onderwijs
  • Beroepskeuze en vervolgopleiding
  • Tussentijdse veranderingen: verhuizing en daardoor een nieuwe school, nieuwe leerkracht, verandering in de behandeling.

Meer informatie 

Website Ziezon.nl
Landelijk netwerk ziek zijn en onderwijs

Website handicap + studie 
Ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.

Nieuwe uitgave 'CF en Onderwijs'

Het boekje 'Cystic Fibrosis en Onderwijs' is helaas niet meer leverbaar. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe uitgave.

Heb je het boekje uit 2006 in je bezit? In dit pdf-bestand staat een aantal wijzigingen: Wijzigingen 'Cystic Fibrosis en onderwijs' (PDF). Hieronder vind je de bijlagen die bij het desbetreffende boekje horen.