twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

CF en segregatie


De NCFS raadt mensen met Cystic Fibrosis (CF) af om elkaar te ontmoeten, omdat zij risico lopen op kruisbesmetting met bacteriën en virussen. Dit heeft een ongunstig ziekteverloop tot gevolg. De bacteriën Pseudomonas aeruginosa en de Burkholderia cepacia zijn in het bijzonder risicovol voor mensen met CF.

Segregatiebeleid

Mensen met CF kunnen elkaar tegenkomen op school op het kinderdagverblijf of in een CF-centrum. CF-centra en andere ziekenhuizen waar mensen met CF hun zorg krijgen, hanteren daarom een zogenaamd segregatiebeleid: maatregelen die worden genomen om te voorkomen dat mensen met CF elkaar persoonlijk treffen.

Brochure Cystic Fibrosis en segregatiemaatregelen

cf_en_segregatiemaatregelen_300x142.gif

In de brochure 'Cystic Fibrosis en segregatiemaatregelen' wordt uitgelegd wat segregatiebeleid is en welke segregatiemaatregelen u in het CF-centrum kunt tegenkomen. Ook wordt ingegaan op andere situaties waarin mensen met CF het risico op kruisbesmetting lopen, zoals school en kinderdagverblijf. In de brochure staan tips over de wijze waarop u om kunt gaan met vragen over segregatiemaatregelen.

Download de brochure 'Cystic Fibrosis en segregatiemaatregelen' (PDF)

Aanvulling brochure - 5.1 Bijeenkomsten

Ook mensen met een multiresistente Pseudomonas Aeruginosa, Burkholderia cepacia of Mycobacterie kunnen helaas niet deelnemen aan meetings waar ook andere mensen met CF aanwezig zijn, in verband met de mogelijke overdracht van deze moeilijk te behandelen bacteriën.