twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

CF en vakantie


Zelfstandig met Cystic Fibrosis op vakantie gaat vaak prima, maar vergt meestal wat extra voorbereidingen. Op deze pagina vindt u enkele tips.

cf_en_vakantie_300x385.png

Cystic Fibrosis en vakantie

Het boekje 'Cystic Fibrosis en vakantie' is geschreven voor mensen met CF of ouders van een kind met CF die op vakantie willen gaan. Het bevat tips voor het kiezen van een vakantiebestemming, de invulling van de vakantie en de voorbereiding van de reis. Ook wordt ingegaan op verschillende vervoersmiddelen en het verblijf in het vakantieland. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan een langer verblijf in het buitenland.

Bestel het boekje 'Cystic Fibrosis en vakantie'

Downloads 

Gezondheidstips CF en vakantie (pdf, 1MB) 

CF-behandelcentra buitenland

Voor mensen met Cystic Fibrosis of ouders met kinderen met Cystic Fibrosis die op eigen gelegenheid op reis gaan naar het buitenland kan het prettig zijn een lijst bij zich te hebben met de Cystic Fibrosis behandelcentra in het land van bestemming. In geval van nood weet je dan waar je eventueel terecht kan.

Een actuele lijst van alle nationale Cystic Fibrosis organisaties vindt u op de website Cystic Fibrosis Worldwide. Op deze pagina staat ook een lijst met 'clinics' die u kunt downloaden.