twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Verslag van de regioavond Noord Nederland

160524_regioverslag-300x124.4.png

9 mei 2017

Een klein en fijn gezelschap, een man of acht was aanwezig. Daardoor was er voor iedereen persoonlijke aandacht. De leeftijdscategorie van de kinderen varieerden van 9 maanden tot en met de puberleeftijd.

Monica Broekmans, coördinator belangbehartiging van de NCFS vertelde over de organisatie en medewerkers van de NCFS en wat de NCFS voor mensen met CF, ouders en andere betrokkenen kan betekenen. Ook vertelde ze over de mogelijkheden om een beroep te doen op regelingen en vergoedingen voor mensen met CF en hun ouders. Er werd ingegaan op de individuele vragen van ouders die allen hun eigen persoonlijke verhaal hebben. De onderwerpen varieerden van de mogelijkheden tot dubbele kinderbijslag, fysiotherapie, omgaan met ADHD en eetgedrag en de ervaringen als een kind met CF pubert. Over vragen die niet direct konden worden beantwoord zal Monica met de betreffende ouders contact opnemen.

Er was veel onderlinge uitwisseling tussen de ouders. Al met al een hele prettige geslaagde avond.

Henri Hooge, ouder van een kind met CF, stelde samen met zijn vrouw Esther een locatie in Aalden beschikbaar voor deze regiobijeenkomst. Ook hebben zij hun persoonlijke verhaal gedeeld bij de uitnodiging aan de ouders in de regio. Heel hartelijk dank daarvoor.

NCFS zoekt contactouders in Noord Nederland

In Noord Nederland zijn op dit moment geen contactouders die het regiocontact organiseren. De NCFS zal daarom zelf in het najaar nogmaals een avond organiseren. Mocht u als ouder belangstelling hebben om het regiocontactouder te worden in Noord Nederland, dan kunt u contact opnemen met de NCFS: info@ncfs.nl