twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Verslag regiobijeenkomst Utrecht - 11 april 2017

160524_regioverslag-300x124.3.png

Een avondje sportieve gesprekken met Erik Hulzebos, fysiotherapeut WKZ

Er waren deze avond weer een aantal nieuwe en ook een aantal bekende gezichten bij de verzamelde ouders in Utrecht. Nadat de twee nieuwsgiere kindjes van het huis weer terug in bed waren, konden we met een kop koffie en een koekje spreken met Erik Hulzebos, fysiotherapeut in het WKZ. Het was leuk om met elkaar te praten over het nut van fysiotherapie in de behandeling van CF. Het belang van het gezond houden van het lichaam, het opbouwen van spiermassa en botmassa. En natuurlijk het ophoesten van slijm. Erik had een PEP-masker (uitademen met tegendruk helpt open zetten longen) en een Spiro-ball (apparaatje om op speelse wijze inhoud van longen te meten) bij zich om te laten zien. Verder vertelde hij over de tent in het WKZ die kan nabootsen hoe de luchtdruk in een vliegtuig is (15% zuurstofspanning). Goed om te testen hoe je longen het houden, mocht je plannen hebben voor een vliegreis.

We waren deze avond met een groep ouders met kinderen met uiteenlopende leeftijden. Dit betekende een verscheidenheid aan CF-updates en ook verschillende ervaringen met fysiotherapie. Het was weer fijn om de verhalen en ervaringen uit te wisselen! En dank aan Erik voor het zijn van onze gast op deze regiobijeenkomst!

In het najaar organiseren wij weer een nieuwe regioavond rond de landelijke CF-dag. We hopen jullie dan allen weer te zien en te spreken.