twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

CF-dag

Buitenkant_gebouw_CORPUS_255x170.jpg


CF-dag 2019

Vanwege het 50-jarig bestaan van de NCFS vindt de CF-dag plaats op een unieke locatie: Corpus 'reis door de mens'. Tijdens de reis loop je samen met vijftien andere bezoekers van de CF-dag bijna letterlijk door het menselijk lichaam.

Middels een audiotour leer je hoe je lichaam werkt en hoe je je lichaam gezond houdt. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Daarom vinden wij Corpus een uitermate geschikte locatie om ons 50-jarig jubileum te vieren. 

Naast dat je op reis kunt gaan door de mens, heb je de keuze om aan te sluiten bij twee interactieve sessies waaraan je deelneemt middels stellingen en discussies. Het is mogelijk om aan beide sessies deel te nemen, één sessie bij te wonen en de reis te doen, of alleen de reis te maken. Tussendoor zijn er plenaire gedeeltes, waarin je wordt bijgepraat over het toekomstperspectief van mensen met CF en waarin we terugblikken op 50 jaar NCFS en CF. Onze ambassadeurs Arnold Vanderlyde, Jochem Uytdehaage en Dani Jašarević zullen ook aanwezig zijn op de CF-dag om hun medewerking te verlenen. Tot slot sluiten wij deze dag feestelijk af.

Kortom: een must om bij te zijn. Inschrijven voor de CF-dag kan vanaf 1 oktober 2019 via deze website: https://cfdag19.yellenge.nl/. Let op: je kunt alleen via iDeal je tickets betalen en het aantal beschikbare plekken voor de 'reis door de mens' is beperkt! Zorg daarom dat je er snel bij bent als de inschrijving open gaat. En reserveer natuurlijk nu alvast zaterdag 9 november in je agenda.


CF-dag 2018: Zorg voor jou

De CF-dag 2018 stond in het teken van 'Zorg voor jou'. Ruim 200 mensen waren aanwezig en luisterden naar de presentatie van o.a. dr. Harry Heijerman, die inging op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van
CF-onderzoek.

Verpleegkundig specialist Coosje Sintnicolaas interviewde vijf mensen die allemaal op een andere manier met CF te maken hebben. 

Ook waren er twee workshopsrondes, waar bezoekers zich in kleinere groepen konden laten bijpraten over een voor hen interessant thema.

Beeldmateriaal  

Wil je een presentatie nog een keer zien? Of was je niet aanwezig op de CF-dag? Hieronder kun je een drietal video's bekijken.    

Dr. Harry Heijerman (longarts) - Wat gebeurt er voor welke mutaties?

NCFS-directeur Jacquelien Noordhoek - NCFS op naar 50 jaar

Coosje Sintnicolaas (CF-verpleegkundige) - CF in verschillende leeftijdsfasen