twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

CF Europe


Europese organisatie voor mensen met CF

Sinds 2003 bestaat CF Europe: de overkoepelende organisatie (federatie) van nationale CF-organisaties in Europa. Inmiddels zijn 48 members uit 38 landen landen aangesloten bij deze organisatie, waardoor de belangen van heel veel mensen met CF en hun familie op Europees niveau worden behartigd.

logo_CFE_hq_300x140.jpg

Wat doet CF Europe?

CF Europe promoot ‘patient centered research’ en kwalitatief goede zorg voor mensen met CF. Op nationaal niveau staat CF Europe de Europese CF-organisaties bij; dat is altijd maatwerk. Ondersteuning bij onderhandelingen met de overheid, fondsenwerving of awareness. Ook publiceert CF Europe samenvattingen van de artikelen in de Journal of Cystic Fibrosis. Op de website van CF Europe kunnen de samenvattingen in diverse talen worden vertaald, om onderzoeksresultaten inzichtelijk te maken voor meer mensen. 

Wat is het doel van CF Europe?

CF Europe streeft, net als de NCFS, naar een langer en beter leven voor mensen met CF. Er is nog geen volledige genezing mogelijk van CF en daarnaast is het vergoeden van enzymen en basale antibiotica nog geen realiteit in veel landen in Europa. Er is dus veel werk te doen. Wil je CF Europe volgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (onderaan homepage) en/of volg CF Europe via Facebook.

CF Europe en de NCFS

Onze directeur, Jacquelien Noordhoek, is de afgelopen vier jaar president geweest van CF Europe. Afgelopen juni 2019 is zij herkozen voor nogmaals vier jaar. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Servië, Kosovo, België en Turkije zijn ook vertegenwoordigd in het bestuur.

Hilde de Keyser werkt bij CF Europe als Head of Engagement. Elise Lammertyn is als Scientific Officer aan de organisatie verbonden. NCFS-medewerker Trudy van de Veen is in dienst bij CF Europe als event manager. De NCFS is verheugd om haar kwaliteiten en expertise in te kunnen zetten voor mensen met CF in Europa.