twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Arnold Vanderlyde

arnold_vanderlyde_200.jpg


De immer vriendelijke, spontane en sportieve Arnold Vanderlyde hoefde niet lang na te denken toen hij gevraagd werd om ambassadeur voor de NCFS te worden.

Arnold weet al veel over CF. Hij is op uitnodiging van CF-patiënt Maarten Koeman al eens meegegaan naar New York, om daar de marathon te lopen en aandacht te vragen voor CF. Na deze marathon bleef Arnold Vanderlyde betrokken. Hij stond onder andere op het podium van het Nieuwe De la Mar theater in Amsterdam, toen daar een cabaretvoorstelling werd gegeven ten bate van de NCFS.

Arnold is niet alleen bekend vanwege zijn bokscarrière. Na zijn sportieve carrière heeft hij zich toegelegd op het geven van coaching-, motivatie- en health-programma's. Hij vindt het belangrijk om iets te doen dat maatschappelijk relevant is en waarbij hij zich betrokken voelt. Hij ziet een duidelijke parallel tussen de wereld van het boksen en het hebben van een chronische ziekte: "je moet vechten voor 'succes'. Als je een ziekte hebt, dan moet je vechten, knokken; en niet alleen fysiek. Ook mentaal komt er veel bij kijken om jezelf staande te houden net als in een boksmatch."

Bezoek ook eens de website van Arnold Vanderlyde zelf.