Vacature: Coördinator lotgenotencontact


Ben jij een enthousiaste regelaar die oprecht interesse in mensen heeft en goed kan luisteren, die organisatorisch uitblinkt en die vrijwilligers op de juiste manier weet aan te sturen? Dan zijn we op zoek naar jou.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) zoekt een:

     Coördinator lotgenotencontact

                                                           voor 16 uur per week 

 

Vacature_250x250.jpg

Wat je voor ons gaat doen:

Als coördinator lotgenotencontact breng je lotgenoten bijeen en organiseer je informatiebijeenkomsten (zowel locatie als programma inhoudelijk) en bent hierbij ook aanwezig. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en contactpersonen die hierbij betrokken zijn. Je ondersteunt en stuurt waar nodig en durft knopen door te hakken. Als spin in het web weet je waar de achterban van NCFS behoefte aan heeft en geeft hier vorm aan. Ook weet je nieuwe vrijwilligers en contactpersonen aan de NCFS te binden en te selecteren. Mensen weten jou te vinden omdat je een luisterend oor hebt. En weten jou te waarderen omdat je enthousiast, oprecht, ondernemend, motiverend en authentiek bent.

De NCFS heeft een plan met aanbevelingen klaar liggen waar je direct mee aan de slag kan. Het gaat hierbij om het opnieuw vormgeven van het lotgenotencontact waarbij de goede activiteiten behouden blijven en nieuwe ontwikkeld worden. Het opzetten van een online omgeving waar onze achterban en ervaringsdeskundigen in contact met elkaar kunnen komen. 

Wat we van je vragen:

  • Opleiding op HBO niveau; bijvoorbeeld toegepaste psychologie, sociaal maatschappelijke richting, hbo verpleegkundige of Cultureel Maatschappelijke Vorming
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een omgeving waar vrijwilligers belangrijk zijn, bij voorkeur in hulpverlening of zorg
  • Ervaring met digitale communicatie
  • Didactische vaardigheden
  • Zelfstandig en planmatig werken; je hebt talent voor organiseren
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal
  • Goede communicatieve vaardigheden, accuraatheid, verantwoordelijkheidsgevoel en stressbestendig

De NCFS

De NCFS zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte). Mensen met CF hebben taai slijm in hun lichaam en de longen, alvleesklier en lever gaan daardoor steeds slechter functioneren. CF is niet te genezen, de gemiddelde levensverwachting van CF-patiënten is ongeveer 40 jaar. In Nederland hebben bijna 1.600 mensen CF.

De NCFS behartigt de belangen van mensen met CF, maakt lotgenotencontact mogelijk en geeft informatie over CF. De NCFS initieert, financiert en coördineert wetenschappelijk onderzoek en zet projecten op om de zorg voor mensen met CF te verbeteren. De NCFS is een ambitieuze organisatie met een open, informele sfeer en gedreven en betrokken medewerkers.

Meer informatie over de NCFS en over Cystic Fibrosis vind je op www.ncfs.nl

Solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johanna Vermeulen, hoofd bedrijfsvoering, tel. 035- 6479257. Mail je sollicitatie uiterlijk 14 december 2018 aan Jacquelien Noordhoek, directeur NCFS, info@ncfs.nl

De eerste gesprekken vinden plaats op 11 en 14 januari 2019, eventuele tweede gesprekken op 29 januari.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld