twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Voorlichtingsmaterialen school/studie

werkstuk_scriptie_297x200.jpg


Wat leuk dat je je wilt verdiepen in CF. Op deze pagina vind je nuttige informatie voor als je een spreekbeurt wilt houden, een werkstuk gaat maken of een scriptie gaat schrijven. 

Informatie over CF

De meeste informatie over CF vind je op deze website bij www.ncfs.nl/over-cf. Hier staat o.a. informatie over de diagnose, de symptomen, de behandeling en erfelijkheid. Informatie over onderzoek vind je op www.ncfs.nl/onderzoek.

Op www.ncfssupport.nl/webshop staat een aantal uitgaven. Deze boeken kun je bestellen, daar zijn wel kosten aan verbonden.

Interview/enquêteverzoeken  

Wij krijgen regelmatig het verzoek van scholieren en studenten om hen in contact te brengen met mensen met CF of een enquête uit te zetten onder mensen met CF. De grote hoeveelheid aanvragen dwingt ons tot het maken van keuzes: niet aan iedere oproep kunnen we voldoen.

Wil je iemand met CF spreken of een enquête uitzetten? Stuur dan een mailtje naar communicatie@ncfs.nl. De afdeling communicatie beoordeelt vervolgens of wij je kunnen helpen en heeft het recht om verzoeken aan te passen/af te wijzen.    

Indien je een mailtje stuurt, zorg dan dat je verzoek de volgende punten bevat:

  • Het doel van je opdracht/werkstuk/scriptie
  • Wie zoek je precies: iemand met CF, ouder, man/vrouw, leeftijd?
  • Wat ga je doen, bijv. een telefonisch interview?
  • Wat gebeurt er met de resultaten? 
  • Worden de gegevens anoniem verwerkt? 
  • Bij wie kunnen ze zich aanmelden: naam en mailadres en/of telefoonnummer

Spreekbeurt basisschool

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er informatie te vinden op www.ikbentaai.nl We hebben ook een spreekbeurtpakket beschikbaar.