twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Voorlichtingsmaterialen school/studie

werkstuk_scriptie_297x200.jpg


Wat leuk dat je je wilt verdiepen in CF. Op deze pagina vind je nuttige informatie voor als je een spreekbeurt wilt houden, een werkstuk gaat maken of een scriptie gaat schrijven. 

Informatie over CF

De meeste informatie over CF vind je op deze website bij www.ncfs.nl/over-cf. Hier staat o.a. informatie over de diagnose, de symptomen, de behandeling en erfelijkheid. Informatie over onderzoek vind je op www.ncfs.nl/onderzoek.

Op www.ncfssupport.nl/webshop staat een aantal uitgaven. Deze boeken kun je bestellen, daar zijn wel kosten aan verbonden.

Interview/enquêteverzoeken  

Wij krijgen regelmatig het verzoek van scholieren en studenten om hen in contact te brengen met mensen met taaislijmziekte of een enquête uit te zetten onder mensen met CF. Hiervoor hebben wij sindskort een kleine datebase van mensen die zich beschikbaar hebben gesteld om in contact te komen met scholieren en studenten. Het gaat zowel om mensen met CF als om mensen die een naaste met CF hebben. Dus wil je iemand met CF spreken of een enquête uitzetten? Dan kan dat! Stuur een mailtje naar communicatie@ncfs.nl. en dan gaan wij kijken wat we voor je kunnen betekenen. We behouden nog altijd het recht om verzoeken aan te passen/af te wijzen.  

Indien je een mailtje stuurt, zorg dan dat je verzoek de volgende punten bevat:

  • Je naam en je telefoonnummer
  • Wie zoek je precies: iemand met CF, een familielid, man/vrouw, leeftijd?
  • Voor welke school/opleiding doe je je werkstuk/scriptie?
  • Het doel van je werkstuk/scriptie
  • Wat ga je doen, bijv. een telefonisch interview of een enquête?
  • Wat gebeurt er met de resultaten? 
  • Worden de gegevens anoniem verwerkt?

Spreekbeurt basisschool

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er informatie te vinden op www.ikbentaai.nl We hebben ook een spreekbeurtpakket beschikbaar.