twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

NCFS Backstage

Startfoto_column_Jacqulien.jpg


Dank je wel!

Af en toe nemen mensen de moeite om naar ons kantoor in Baarn te komen en een cheque te overhandigen. Afgelopen donderdag bijvoorbeeld. Dit keer zijn het mensen die ik al zowat vijftien jaar ken. We hebben elkaar heel lang niet gezien, maar de band die destijds gesmeed werd door bijzondere en ook heel verdrietige, gezamenlijke ervaringen, is nog warm. Dat deze mensen zoveel jaar na dato hun bedrijfsjubileum aangrijpen om ons werk weer te ondersteunen, dat roert mij en mijn hele team diep. We halen herinneringen op. Het zijn er heel veel.

Als ze weg gaan, help ik ze in hun jassen en zwaai ik terwijl ze naar hun auto lopen. Ik realiseer me – voor de zoveelste keer – hoe bijzonder dit soort bezoek is. We hebben met veel mensen een mooie band. Een achterban, die kritisch is en tegelijk vertrouwen geeft. Als we giften mogen ontvangen, dan is dat natuurlijk een geweldige ondersteuning van ons werk: geld waarmee je onderzoek kunt doen, waarmee je de coaches kunt betalen die we mensen met CF en hun ouders kunnen aanbieden. Geld waarmee we informatie kunnen verspreiden en mensen één op één kunnen begeleiden bij  problemen in hun persoonlijke situatie. Tien procent van de mensen met CF of hun ouders, maakt gebruik van deze vorm van belangenbehartiging! De giften als die van vandaag zijn nodig om ambitieus en professioneel te kunnen werken en impact voor de mensen om wie het gaat, te genereren.

Maar dat is niet het enige. Ik merk bij iedere gift, dat er zoveel bemoediging van uit gaat. Het voelt als een blijk van vertrouwen, een klopje op de schouders. Ik doel niet alleen op de giften en acties die mensen voor ons opzetten. Het gaat ook om al die mensen die zich, soms jarenlang en op heel veel verschillende manieren voor de NCFS inzetten. Het is niet te vatten, wat je door die mensen en met al deze mensen allemaal bereiken kunt. Wat een groot netwerk zijn we geworden. Wat helpen we elkaar goed!  

Terwijl we de vergadertafel weer in orde maken voor de gezamenlijke lunch, zeg ik in mezelf: bedankt lieve mensen. We kunnen dit alleen samen én als we jullie vertrouwen krijgen en mogen houden. De lat ligt hoog, maar we komen er wel. In ieder geval nogmaals een heel hardgrondig: dank jullie wel! Tot in 2020!

 

Elke twee weken schrijft Jacquelien een column over opvallende momenten die zij of haar collega’s meemaken bij de NCFS. Zo krijg jij een kijkje achter de schermen bij de NCFS. Wil je meer columns van haar lezen? Op de overzichtspagina hebben we ze gebundeld. I.v.m. Kerstmis en Oud & Nieuw verschijnt de volgende column van Jacquelien in januari 2020.