twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

NCFS Backstage

Startfoto_column_Jacqulien.jpg


Jaimy & Kim en de CFchallenge

Het is een rustige dag op kantoor. Sommige werknemers hebben een afspraak buiten de deur, een ander een vrije dag en een collega is met zwangerschapsverlof. Alex en ik lunchen samen en terloops meldt hij dat Trudy zo naar kantoor komt. ‘Maar die werkt toch niet op woensdag?’, vraag ik. Dan blijkt dat we bezoek krijgen. Twee mensen die een actie voor de NCFS hebben gehouden. En natuurlijk komt Trudy daarvoor naar kantoor, om de cheque in ontvangst te nemen en voor een mooie foto. ‘Laten we in mijn kamer gaan zitten’, stel ik voor. Daar hebben we wat meer ruimte en ik wil eigenlijk ook graag kennismaken met deze actievoerders. En zo staat Trudy even later de thee te maken en roept Alex van boven: ‘ze komen er aan!’

Twee meiden stappen mijn kantoor binnen. Jaimy en Kim. Jaimy heeft CF en samen hebben ze de actie ‘de CFchallenge’ bedacht voor de NCFS. Ze hebben er veel plezier aan beleefd, zoveel is wel duidelijk. Ze zijn zusjes en hebben een zeer hechte band met elkaar. Ze vertellen over hun beider leven met CF. Wij stellen vragen over de manier waarop CF een rol speelde in hun leven. Niet alleen hoe Jaimy is opgegroeid met CF, maar ook hoe Kim dat ervaren heeft, een zus met een ziekte te hebben. Ze praten makkelijk en zijn erg vrolijk. ‘Wat een leuke meiden!’, denk ik.

Hun bezoek biedt ook de kans om hen te vragen over wat zij van de NCFS vinden. Is ons aanbod goed? Weten ze de weg te vinden naar onze belangenbehartiger, een coach, de info op de website, de CF-dagen, de websessies? Het is de meest laagdrempelige manier om terug te horen, wat de mensen om wie het gaat, aan ons hebben. Om te checken of we goed genoeg communiceren over wat we doen. We trekken er best wat lessen uit.

Na een poos is het tijd voor de foto van de enorme cheque. Maar liefst 1550 euro hebben ze met hun ludieke actie ‘de CFchallenge’ bij elkaar gekregen. De foto wordt gepost via social media. Als ze weg zijn, voel ik me een blij mens. Niet alleen vanwege de actie en de opbrengst. Deze jong volwassen ‘meiden’ maakten me gewoon blij met hun energie, hun onderlinge verbondenheid en inzet. Ik gaf ze een exemplaar van mijn boekje ‘Leven met Lucas‘ mee, die nu ongeveer dezelfde leeftijd heeft als zij. Benieuwd of ze er dingen in herkennen.

Ze beloofden me ook een selfie, want ze gaan binnenkort op vakantie.  Ik kan niet wachten!

 

Elke twee weken schrijft Jacquelien een column over opvallende momenten die zij of haar collega’s meemaken bij de NCFS. Zo krijg jij een kijkje achter de schermen bij de NCFS. Wil je meer columns van haar lezen? Op de overzichtspagina hebben we ze gebundeld