twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

NCFS Backstage

Startfoto_column_Jacqulien.jpg


Ode aan Johanna

De afgelopen weken heb ik natuurlijk Skate4AIR via social media gevolgd. Het is een enorm mooi evenement en door de prachtige video’s en foto’s is het, alsof je er zelf bij bent. Je houdt het lang niet altijd droog. Af en toe stuur ik een appje naar onze collega Johanna; enerzijds wil ik haar niet storen, anderzijds ben ik razend benieuwd hoe het met haar gaat en of alles naar verwachting verloopt. En dat doet het!

Als ik zelf in Brussel ben voor een paar dagen, stuurt ze me het bericht dat Skate4AIR in Zweden, de Daylight Challenge, een tegenslag heeft. Het ijs is niet optimaal en men heeft besloten (wat een moed!), om het event door te laten gaan, maar alles ‘eventjes’ een dikke 700 kilometer naar het noorden te verplaatsen. Samen met de mensen van Skate4AIR doet Johanna er alles aan, om tickets om te boeken, overnachtingen te regelen, iedereen individueel te benaderen over wensen en vragen. Ik vind het een ongelofelijke krachttoer, die ook nog eens in harmonie en goede sfeer wordt uitgevoerd. De foto’s bewijzen het: wat een emotie, wat een sfeer. Wat hebben die mensen hard gewerkt!!!

Dan is het maandagmorgen en stapt Johanna ons kantoor weer binnen. We lassen een vroege koffiepauze in en hangen aan haar lippen als ze vertelt over de afgelopen weken.  Haar kinderen hebben het avontuur ook meegemaakt en zich ter plekke ontpopt als mini-Johanna’s, betrokken bij alle deelnemers en graag een handje toestekend waar dat nodig is. Haar man Will ging als vrijwilliger mee om de keuken te organiseren. We genieten als NCFS-team van haar verhalen, haar beschrijvingen van wat zich daar in Zweden allemaal heeft afgespeeld, van ieders inzet, zowel lokaal als van de deelnemers en de vrijwilligers. Wat bijzonder, dat haar hele gezin zich hiervoor in heeft gezet! Zoals ook zoveel deelnemers en vrijwilligers zich (vaak ook met het hele gezin) hebben ingezet en de deze tiende editie tot een geweldig gebeuren hebben gemaakt.

Later op de dag sturen we Johanna en, heel nadrukkelijk, haar hele bijzondere gezin, bloemen. Middels deze column wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan het festijn, zowel in Oostenrijk als in Zweden, bedanken voor alle inzet. Ik hoop dat er ooit een documentaire over Skate4AIR wordt gemaakt en dat die dan een Oscar krijgt. Op zijn minst.

 

Elke twee weken schrijft Jacquelien een column over opvallende momenten die zij of haar collega’s meemaken bij de NCFS. Zo krijg jij een kijkje achter de schermen bij de NCFS. Wil je meer columns van haar lezen? Op de overzichtspagina hebben we ze gebundeld