Lintje voor Veronica Miltenburg

  • lintje_veronica2_klein.jpg

Veronica Miltenburg is op 26 april 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving haar lintje in Voorschoten uit handen van burgemeester Bouvy-Koene als beloning voor haar bijzondere inzet voor mensen met Cystic Fibrosis.

Veronica zet zich al zeker 20 jaar op vrijwillige wijze in voor mensen met Cystic Fibrosis. Eind jaren negentig organiseerde ze motortoertochten voor CF-patiënten, van 2001 tot 2004 zat ze in de leiding van de organisatie van FOK zomerkampen en sinds 2005 organiseert ze het jaarlijkse strandevenement CF Beachdance. Hierbij lukt het haar om dit evenement landelijk in de publiciteit te brengen, waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor donorregistratie.

Buiten het organiseren van evenementen en speciale ‘verwendagen’ voor mensen met CF en hun families, onderhoudt Veronica contact met CF-patiënten en stond zij een aantal patiënten bij in de laatste fase van hun leven.

De NCFS feliciteert Veronica van harte met haar onderscheiding en bedankt haar voor haar bijzondere inzet voor mensen met CF!