Artsen WKZ Utrecht kruipen in de huid van CF-patiënt

  • kors_challenge.png

Artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht kunnen de komende twee weken ervaren hoe het is om te leven volgens de leefregels van een CF-patiënt. 

Met de Child Health Serious Challenge volgen behandelaars van kinderen met een chronische ziekte, zoals Cystic Fibrosis, het behandelplan van hun patiënt. De deelnemers moeten zich houden aan strenge regels. Ze moeten bijvoorbeeld op meerdere momenten per dag (nep)medicijnen slikken, elke dag 10 minuten stomen en niet in de buurt komen van andere 'patiënten' in verband met infectiegevaar.

Leven als een CF-patiënt

Ook kinderlongarts Kors van der Ent, behandelaar in het CF Centrum Utrecht, doet mee aan de challenge. Van der Ent vertelt: 'Ik heb patiënten die wel 40 tot 50 capsules of tabletten per dag moeten slikken. Ze moeten medicijnen vernevelen, zich aan een dieet houden, dagelijks naar fysiotherapie. Dat zijn allemaal leefregels waar we ze dagelijks mee opzadelen. Ik wil aan den lijve ervaren wat we die kinderen allemaal vragen iedere dag en of het programma überhaupt wel uit te voeren is.'

Kors van der Ent houdt tijdens de Challenge een vlog bij. Bekijk in zijn eerste vlog hoe het hem vergaat: