Koninklijke onderscheiding voor 'CF-dokter pur sang' Harry Heijerman

  • harryheijerman_6637_200.jpg

Longarts Harry Heijerman is donderdag 27 september benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Heijerman kreeg zijn onderscheiding uit handen van burgemeester Aptroot vanwege zijn bijzondere verdiensten in de zorg voor patiënten met Cystic Fibrosis.

Harry Heijerman zette in 1989 het eerste CF-centrum voor volwassenen met Cystic Fibrosis op. Een enorme effort, aangezien destijds de zorg voor CF-patiënten vooral in handen van kinderartsen lag. Voor volwassen patiënten was weinig tot niets geregeld in de medische zorg. Onder zijn leiding groeide het centrum uit tot het grootste CF-centrum voor volwassenen met CF in Nederland.

Heijerman werkte altijd op zeer intensieve wijze samen met de NCFS. Samen met de NCFS was hij initiatiefnemer voor de ontwikkeling van de medische richtlijn voor de behandeling van CF en recent van de ontwikkeling van de Kwaliteitstandaard. Ook de betrokkenheid bij patiënten is groot en hij heeft voor menig patiënt het verschil gemaakt.

De NCFS feliciteert Harry Heijerman met deze zeer verdiende onderscheiding. Jacquelien Noordhoek, directeur: 'Een CF-dokter pur sang. Dank voor de goede samenwerking, en nog veel te doen!'

Naar Utrecht
Harry Heijerman kreeg zijn onderscheiding tijdens zijn afscheidssymposium in het HagaZiekenhuis. Na 28 jaar HagaZiekenhuis zet Heijerman zijn carrière voort in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij wordt daar medisch hoofd van de vakgroep Longziekten.

Lees het interview met Harry Heijerman in CFcenTRaal van maart 2017