NCFS doet mee met Toegift.nl

  • vulpen_120.1.jpg

Veel meer Nederlanders staan open voor het idee om na te laten aan een goed doel. Dankzij een toegift kunt u uw idealen laten voortleven, als u er zelf niet meer bent.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting is een van de 89 goede doelen die zich hebben aangesloten bij het platform toegift.nl. Op deze site vindt u informatie over de mogelijkheden die er zijn om een goed doel op te nemen in uw testament.

De afgelopen jaren heeft de NCFS diverse testamentaire schenkingen ontvangen.

Nalatenschap van mevrouw Kroonenberg

Onlangs ontving de NCFS een bijzondere nalatenschap van maar liefst 90.000 euro van mevrouw Kroonenberg. Mevrouw Henca Janssen-Kroonenberg uit Zaandam was geïnteresseerd in de natuur –vooral vogels- en ook in de molens en het culturele erfgoed in de Zaanstreek. Maar vooral was zij begaan met het lot van mensen die het slecht getroffen hadden met hun gezondheid. Zij heeft in haar leven van nabij meegemaakt wat gezondheid betekent voor de levensvreugde van haar medemens. Kleine organisaties als de NCFS werken er hard aan om deze patiënten meer perspectief te kunnen bieden. Juist daarom heeft zij deze organisatie in haar testament opgenomen. Mevrouw Kroonenberg hoopte dat de stichting NCFS er uiteindelijk in zal slagen een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het perspectief en de levensvreugde van mensen met cystic fibrosis. 

Wij zijn mevrouw Kroonenberg erg dankbaar voor haar nalatenschap aan de NCFS.

Ga naar de pagina van de NCFS op toegift.nl

Lees meer over nalaten op de website van de NCFS