twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Tientallen CF-zorgverleners bijeen tijdens eerste Nederlands CF Symposium

  • 20180220_101801_zaal.jpg

Twee landelijke CF-symposia voor zorgprofessionals samen verder als één symposium

Op donderdag 14 en vrijdag 15 februari 2019 vindt in
het Apollo Hotel Vinkeveen de eerste editie plaats van het Nederlands CF Symposium. Het thema van het symposium is 'CF: een betere toekomst met veranderende zorg'. Het symposium is bestemd voor iedereen die professioneel betrokken is bij de zorg of onderzoek voor mensen met Cystic Fibrosis.
De organisatie is in handen van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) en de CF-centrale, het samenwerkingsverband van de CF-zorgcentra in het UMC Utrecht, HagaZiekenhuis en Erasmus MC. De afgelopen jaren organiseerden de NCFS en de CF-centrale ieder afzonderlijk een jaarlijks symposium voor CF-zorgprofessionals. Vanaf dit jaar bundelen beide organisaties hun krachten tijdens een nieuw jaarlijks en tweedaags symposium.

NCFS 50 jaar

Vanwege het 50-jarig bestaan van de NCFS in 2019 heeft het symposium dit jaar een uitgebreid programma. Er wordt teruggekeken naar hoe de behandeling van CF in al die jaren is geëvolueerd tot wat het nu is en vooruitgekeken naar de veelbelovende ontwikkelingen in CF-onderzoek en -zorg die in het verschiet liggen. Het volledige programma is hier te vinden.