twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Lintjesregen in de CF-wereld

  • Lintjesregen_305x200.jpg

Veel mensen maken zich sterk voor mensen met CF. Als je de samenleving langere tijd een bijzondere
dienst bewijst, kun je in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. De lintjesregen betreft dit jaar veel mensen in de CF-wereld.

Dr. Jeannette Dankert-Roelse, kinderlongarts, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Zij was decennia lang de drijvende kracht achter de invoering van de hielprikscreening op CF.

Fred Rill van Hart voor CF mag zich tegenwoordig Lid
in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg zijn onderscheiding uit handen van de burgemeester van Haarlem. Rill zet zich al 41 jaar in om het leven van mensen met CF te verbeteren. Van het organiseren van vakantieweken tot het realiseren van wensen.

Richard van der Mast en Rien Verdult van Stichting The Air Team CF hebben een lintje ontvangen in naam van de koning. De heren kregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege (o.a.) hun activiteiten in de strijd tegen CF, zoals de organisatie van de jaarlijkse fietstocht Fietsen voor en tegen CF. Richard is daarnaast secretaris van The Air Team en organiseert ook spinningmarathons voor dit goede doel.

In Culemborg kreeg Leny Stokking-Boxma de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Binnen het jeugdwerk was haar inzet groot. Ze is onder meer jarenlang bestuurslid geweest van Stichting FOK, de voorloper van Hart voor CF, en ze is jaren meegegaan als verpleegkundige met FOK-kampen.

Stuk voor stuk zeer verdiende onderscheidingen. Van harte gefeliciteerd namens de NCFS.