twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

CF staat centraal bij oratie en promoties

  • Oratie_Harry_340x190.jpg

In mei kreeg CF veel aandacht tijdens de oratie van longarts Professor Harry Heijerman en de promoties van kinderlongarts Dr. Karin de Winter en arts/ethica Dr. Sarah Boers.

In zijn openbare rede 'Een leven lang de beste zorg' benadrukte Professor Heijerman het belang van samenwerking om de zorg voor mensen met CF gedurende het hele leven zo goed mogelijk te kunnen organiseren. Lees verder.

Dr. Karin de Winter beschrijft in haar proefschrift hoe minidarmpjes van mensen met CF op medicijnen reageren. En hoe zich dat verhoudt tot de uiting van de symptomen van CF. Ook onderzocht zij de samenstelling van bacteriën en schimmels in de luchtwegen van mensen met CF en hoe die in de loop van de tijd en onder invloed van CFTR-medicijnen veranderen. Een groot deel van de projecten werd mede gefinancierd door de NCFS.
Lees verder. 

Dr. Sarah Boers onderzocht de ethische aspecten van het opslaan van minidarmpjes in zogenoemde biobanken (vriezers). Een deel van haar onderzoek werd in samenwerking met de NCFS uitgevoerd en was gericht op de meningen en ervaringen van mensen met CF en ouders van kinderen met CF. Lees verder.