twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

"Sporten verlengt mijn leven"

Als je CF hebt kun je veel baat hebben bij sporten. Jesse weet als geen ander dat bewegen belangrijk én onmisbaar is. Sinds zijn kindertijd is hij gek op tennis en hij is ervan overtuigd dat hij veel eerder getransplanteerd zou zijn als hij niet getennist had. In deze video neemt Jesse je mee naar de tennisbaan.      

Naar de video


   

Schrijftalent gezocht!

Bloggen voor de NCFS

Heb je een goede pen en wil je je verhalen over jouw leven met CF graag delenDan zijn wij op zoek naar jou. In de nabije toekomst willen we graag mensen met CF op onze site laten bloggen, want ieder verhaal kan inspireren, verbinden of ondersteunen. Lijkt je dit wat? Bekijk dan nu de vacature en meld je aan!

Naar de vacature


   

Ophef over berichtgeving AD omtrent Orkambi

NCFS reageert vol verbazing

Het AD kwam woensdagochtend 28 augustus naar buiten met twee artikelen over Orkambi en de hoge kosten. Naar ons idee wordt in deze berichten een onjuist en onvolledig beeld geschetst over Orkambi. Naar aanleiding daarvan hebben we een reactie geplaatst op onze website.

Lees reactie


   

Speurhonden ingezet bij onderzoek naar CF

Wie aan speurhonden denkt, denkt vooral aan politie en misdaad. Maar wist je dat speciaal getrainde speurhonden ook in staat zijn om de Pseudomonas bacterie, die bij zo’n 30% van de mensen met CF in Nederland voorkomtte herkennen? Door het inzetten van de speurhonden kan de bacterie eerder worden opgespoord en zijn er minder andere tests nodig. 

Lees meer


   

CF en een huis kopen

Nieuwe factsheet

Kun je een huis kopen als je CF hebt? En kun je dan wel een hypotheek krijgen? De antwoorden op deze en meer van dit soort vragen hebben wij voor je samengevat in een overzichtelijk bestand. Deze factsheet bevat informatie over regelingen die in 2019 van toepassing zijn. 

Naar factsheet


   

Met de dokter naar Gran Canaria

Laatste 5 plekken beschikbaar

Wil jij graag onbezorgd op vakantie? Er zijn nog maar vijf plekken beschikbaar voor de SVP reis naar Gran Canaria in maart 2020. De reis is speciaal gericht op gezinnen die te maken hebben met CF. Je kunt zorgeloos van het eiland genieten want de reis wordt begeleid door een (kinder)longarts. 

Meer info


   

Collega's slopen zelf oude installatie

Opbrengst naar NCFS

Het bedrijf Attero bestaat dit jaar negentig jaar en naast dit feestelijk feit werd besloten ook iets te doen voor de NCFS. Aanleiding was het overlijden van de vrouw van een van de medewerkers aan taaislijmziekte. Het team van deze collega sloopte in hun eigen tijd een oude installatie waarvan de opbrengst van het sloopschroot gedoneerd werd aan de NCFS. Naast nog andere giften leverde dit het geweldige bedrag van €15.000,- op!  

Bekijk alle acties