twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Tweede video jubileumjaar online

CF heeft invloed op de voortplantingsorganen. Kinderen krijgen is voor mensen met CF niet vanzelfsprekend en helaas niet altijd mogelijk.

Yvonne heeft CF. Zij en haar partner wilden niets liever dan ouders worden. In deze video – gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de NCFS – vertelt Yvonne over haar keuze om een gezin te stichten.     

Naar de video


   

NCFS verwelkomt nieuwe ambassadeur

Dani Jašarević zet zich in voor mensen met CF

Dani Jašarević is onze nieuwe online ambassadeur! Ze is bekend als oprichter van het platform FITGIRLS en Fitmind Academy. Dani maakt van dichtbij mee wat het leven met CF inhoudt, want haar zesjarige dochter heeft CF. Onze nieuwe ambassadeur gaat zich online inzetten om aandacht te vragen voor én meer bekendheid te geven aan CF. 

Meer info


   

Nieuwe I-Neb op komst

De verschillen op een rij

Medio 2019 komt de I-Neb 2, de opvolger van de huidige I-Neb vernevelaar, op de markt. Welke medicijnen worden vergoed in combinatie met deze vernevelaar? Voor hoeveel inhalatiesessies kun je de I-Neb 2 gebruiken? Blijft de huidige
I-Neb verkrijgbaar? In dit artikel worden al jouw vragen beantwoord. 

Naar het artikel


   

Nieuwe belastingbrochure online

Laat geen geld liggen

Bepaalde kosten die je maakt ten gevolge van CF kun je opgeven bij de belastingaangifte. Vanaf volgende week vrijdag kun je aangifte over 2018 doen. Om je wegwijs te maken in de aftrekposten die te maken hebben met CF, heeft de NCFS een brochure gepubliceerd. Ontdek hoe je het belastingvoordeel naar je toe haalt.    

Naar de brochure


   

NCFS subsidieert drie onderzoeksprojecten

COS en CFOS van ieder €50.000 toegekend

Vorige week kwamen 140 CF-professionals bijeen tijdens de eerste editie van het Nederlands CF Symposium. De NCFS heeft tijdens het symposium subsidies toegekend aan Dr. Jolt Roukema van het Radboudumc Nijmegen, Dr. Marieke Verkleij van het VUMC Amsterdam en Drs. Danya Muilwijk van het UMC Utrecht. Maar liefst drie onderzoeksprojecten profiteren van de NCFS-subsidies.   

Meer info


   

Skate4AIR 2019 zeer geslaagd

Ben jij er in 2020 bij?

Skate4AIR 2019 zit erop. Een diepe buiging voor alle deelnemers! Binnenkort onthult een cheque hoeveel geld de sterren bij elkaar hebben geschaatst. Wil je de unieke sfeer proeven? Bekijk dan de aftermovie van de Daylight Challenge en de Skate4AIR Classic. Een aantal enthousiastelingen heeft zich al ingeschreven voor 2020. Begint het bij jou ook te kriebelen? 

Inschrijven


   

Strijden tegen CF, voor Willemien

Een heel jaar in actie: €4422 ingezameld

Met een paar vriendinnen begon Ellen in februari 2018 aan een jaar met vooral sportieve acties voor de NCFS. Hardlopen, fietsen, spinnen, maar ook een pizza-avond werd georganiseerd. Ellen: “Onze inspiratie is Willemien, een vriendin van ons, zij heeft CF. Willemien heeft twee zeer zeldzame mutaties waarbij de nieuw ontwikkelde medicijnen helaas niet werken. We wilden zoveel mogelijk geld ophalen, voor een beter leven voor alle mensen met CF.”

Naar alle acties