twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

"Ik ben voorzichtig geworden in fysiek contact met anderen"

Marcia Simpson is maatschappelijk werkster in het voortgezet onderwijs en komt daar in aanraking met veel virussen en bacteriën. Om niet besmet te raken, mijdt Marcia vaak fysiek contact met anderen en raakt ze leuningen niet aan. Als je Marcia hierover hoort in het filmpje, begrijp je haar direct.

Naar de video


   

Nieuw: 'CF en Puberteit: Wat ze je niet vertellen'

Speciaal voor pubers

Met trots lanceren we onze nieuwe uitgave ‘CF en Puberteit: Wat ze je niet vertellen’. Als puber merk je dat je lichaam verandert en dat CF daarbij een rol speelt. Maar wat zeg je daarover tegen bijvoorbeeld iemand die je leuk vindt? En wat is een goed moment om erover te vertellen? Middels toegankelijke tips en tricks, persoonlijke verhalen en een portretfilmpje van Manon Raetsen kom je daar achter in dit boekje! Je vindt 'CF en Puberteit: wat ze je niet vertellen' onderaan de pagina CF en Puberteit, of klik op de button om het direct te bekijken!

Nu lezen


   

Online Collecteweken van start gegaan

Teller al bijna op 8.000 euro!

Duncan Alblas (foto) collecteert zodat mensen zoals hij een betere toekomst krijgen. Dion Schuller collecteert omdat haar driejarige dochter, of zoals Fem zelf zegt, 'stoere chick' CF heeft. Duncan en Dion zijn twee van de ruim dertig collectanten binnen de online collecteweken van de NCFS. Samen hebben ze al bijna € 8.000 opgehaald met alle aangemaakte bussen. Zorg jij ervoor dat we deze lijn doortrekken tot 26 oktober? Maak dan nu een bus aan of doneer!

Maak een bus aan


   

Stroomkosten thuisbeademing vergoed

Zorgverzekeraars springen in de bres

Mensen met CF die gebruik maken van mechanische ademhalingsondersteuning in de thuissituatie, krijgen de stroomkosten hiervan vergoed. Daarover heeft het Zorginstituut Nederland onlangs uitsluitsel gegeven. De exacte hoogte van de vergoeding moet nog wel worden vastgesteld, Vooruitlopend op de definitieve vergoeding gaan de zorgverzekeraars alvast over tot een tijdelijke tegemoetkoming.

Naar het nieuwsbericht


   

Vers van de pers: NCFS Backstage

Tweewekelijkse column Jacquelien

Misschien heb je het al gemerkt: onze directeur Jacquelien Noordhoek heeft de pen weer opgepakt. Eens in de twee weken schrijft ze een column over waar we bij de NCFS mee bezig zijn en over opvallende momenten die bij ons de revue passeren. Zo krijg jij een kijkje achter de NCFS-schermen. Vrijdag verschijnt haar tweede in deze reeks, over regio contactouders. Haar eerste, over speciale CF-vriendschappen in het buitenland, lees je via de knop hieronder!

Lees de column


   

Inschrijving voor CF-dag gaat als een speer!

Aanmelden kan nog tot 2 november

Nog iets minder dan een maand en dan is het tijd voor de CF-dag! Wij kijken er heel erg naar uit, ook omdat we weten dat de inschrijving erg hard loopt. Heb je je nog niet ingeschreven, maar wil je wel graag een reis door de mens maken in Corpus of de interactieve sessies bijwonen? Meld je dan nu aan via onderstaande button. Inschrijven kan nog tot 2 november.

Schrijf je in


   

Jubileumdonaties voor de NCFS

Mooie mijlpalen gevierd

Ronald en Linda, ouders van twee kinderen met CF, gaven een feest omdat zij samen tachtig jaar werden. Zij vroegen hierbij donaties voor de NCFS en dat leverde het prachtige bedrag van € 1.545,00 op. Ook hun (schoon)ouders Hen en Riet hadden een bijzondere mijlpaal te vieren, zij gaven een feest ter ere van hun vijftigjarig huwelijksjubileum, hiervan was de opbrengst maar liefst € 1.150,00. Dochter Fay had ook een speciale dag, zij nam afscheid van haar kinderdagverblijf en gaf alle kinderen een luiaard van de NCFS cadeau! 

Naar alle acties