twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Klimmen en klauteren tegen taaislijmziekte

Kun je je de Obstacle Run4AIR kidsrun van 2018 nog herinneren? Negentig stoere kinderen renden vol energie over het hindernisparcours. Goed nieuws! Dit jaar organiseren we weer een kidsrun. Is jouw kind gek op klimmen in netten, slalommen en klauteren? Zet dan zondag 17 mei alvast in je agenda. Kinderen kunnen meedoen met hun klas, sportclub, vriendjes, broertje/zusje. Challenge en fun gegarandeerd! Wie zien we bij de startstreep?  

Aanmelden


   

Verhoogd gezondheidsrisico voor dragers CF-gen

Grootschalig Amerikaans onderzoek

Lange tijd werd gedacht dat dragers van het CF-gen geen verhoogd gezondheidsrisico hebben. De universiteit van Iowa heeft recent onderzoek gedaan onder 100.000 mensen. Volgens de onderzoekers lopen CF-dragers, in vergelijking met gezonde mensen, wel degelijk een (iets) hoger risico op verschillende CF-gerelateerde aandoeningen zoals darmverstopping of diabetes.  

Lees verder


   

Weissensee kleurt voor tiende keer geelzwart

Dinsdag 21 januari klonk voor het tiende jaar op rij het startsein op de Weissensee. Het bergmeer kleurde geelzwart want maar liefst 173 Skate4AIR schaatsers trotseerden het ijs. Op 7 februari gaat Skate4AIR opnieuw het ijs op, ditmaal in Zweden. Volg de Daylight Challenge deelnemers vanuit je huiskamer en geef ze een zetje richting de finish.     

Naar de Live wall


   

De NCFS komt voor jou op!

Van uitkeringen tot toeslagen

Wist je dat je bij ons terecht kunt voor vragen over wetten, regelingen en andere (financiële) zaken? Of het nu gaat over kosten die je kunt opgeven bij de belastingaangifte of het recht op dubbele kinderbijslag. Onze dienstverlening is gratis voor onze donateurs. Ben je niet bij ons aangesloten? Ook dan kun je op onze belangenbehartiger rekenen.       

Meer info


   

Nieuw NCFS-magazine in productie

Ons kwartaalblad CFcenTRaal ondergaat momenteel een restyle. En niet alleen letterlijk, want ook inhoudelijk staan er veel veranderingen op stapel. Je kunt uitzien naar talloze nieuwe rubrieken! De verschijningsfrequentie gaat omlaag maar daar staat tegenover dat het magazine een stuk dikker wordt. Zodra duidelijk is wanneer de eerste, gloednieuwe editie op de mat valt, maken we dat bekend. Én je kunt meedenken over een nieuwe naam!        

Stuur naamsuggestie


   

Een jubileumjaar resumé

Leven met CF 13 keer in beeld

2019 gaat de boeken in als een bijzonder jaar: het jaar waarin we vijftig kaarsjes mochten uitblazen. Vol trots blikken we terug op de extra projecten die we hebben kunnen realiseren, zoals de portretreeks ‘Heb je even voor CF?’ Met de start van 2020 is een nieuw decennium aangebroken. Ook de komende jaren blijven we focussen op onze visie: een toekomst waarin CF niemand – van Mo en Julian tot Brenda –  belemmert! 

Bekijk de portretten


   

Vriendinnen in actie

Buurtcollecte levert mooi bedrag op

Vriendinnen Clara (14) en Tal (11) besloten in december kerststerren te vouwen om hiermee langs de huizen te gaan. Ze wilden zo geld inzamelen voor onderzoek naar CF, omdat Tal de ziekte heeft. Onverwacht stond Clara al eerder op de stoep, zij had spontaan gecollecteerd en al €49,78 opgehaald. René, vader van Tal: “We waren echt ontroerd, zo lief van Clara en natuurlijk ook zo mooi dat mensen geld gaven, heel bijzonder!” 

Naar alle acties