twitter facebook youtube instagram shop mail newsletter

Voorspellen

voorspellen_hitcf120x120.1.jpg

Bevestigen van de voorspellende waarde van minidarmpjes en metingen in luchtwegcellen, op effecten van individueel afgestemde behandeling.


Projecten:

1. Ontwikkelen van laboratoriumtechnieken om geneesmiddelconcentraties in zeer kleine hoeveelheden bloed te meten.
Lees meer...

2. Het verder volgen van kinderen die afgelopen jaren zijn geboren en bij wie een darmbiopt is afgenomen. In hoeverre hangt de ernst van het ziektebeloop samen met de functie van de chloridekanaaltjes? 
Lees meer...

3. Minidarmpjes maken bij patiënten met een dubbele F508del-mutatie die worden behandeld met ivacaftor/lumacaftor (Orkambi). De reacties in de minidarmpjes worden vergeleken met de reacties van de patiënten  op het gebruik van de medicijnen. 
Lees meer...

4. Standaardiseren van methodes en procedures bij minidarmpjes in andere Europese laboratoria. 
Lees meer...

Toepassen

toepassen_hitcf120x120.1.jpg

Toepassen van minidarmpjes voor gepersonaliseerde zorg.


Projecten:

5. Opzetten van een Nederlands systeem voor onderzoeksresultaten van de minidarmpjes en andere gegevens, zoals longfunctie en voedingstoestand.
Lees meer... 

6. Opzetten van een Europees systeem voor onderzoeksresultaten van de minidarmpjes en andere gegevens, zoals longfunctie en voedingstoestand. 
Lees meer... 

7. Oprichten van een centrale organisatie om wetenschappelijk onderzoek met nieuwe medicijnen te kunnen doen bij heel kleine groepen patiënten. 
Lees meer... 

Ontwikkelen

ontwikkelen_hitcf120x120.1.jpg

Ontwikkelen en toepassen van gevoelige meetmethoden om de werking van de chloridekanaaltjes en de effecten van nieuwe therapieën te meten. 


Projecten:

8. Vastleggen en volgen van afwijkingen in de longen van kinderen, met behulp van een magneetscan (MRI).
Lees meer...

9. Automatiseren van de analysemethode voor CT-scans van jonge kinderen, zodat deze voor controles in het ziekenhuis en bij onderzoek naar nieuwe medicijnen gebruikt kan worden.
Lees meer...

10. Ontwikkelen van een draagbare zweettestmeter om op meerdere momenten de effecten van een behandeling te kunnen meten.
Lees meer... 

Vernieuwen

vernieuwen_hitcf120x120.jpg

Het verder ontrafelen van het ziektemechanisme bij CF om vernieuwende methoden te ontwikkelen om de functie van het chloridekanaal te verbeteren. 


Projecten:

11. Analyseren van het exacte defect in de aanleg van het chloridekanaal bij verschillende CF-mutaties.
Lees meer... 

12. Onderzoeken of andere erfelijke informatie dan de CF-mutaties, een rol speelt bij de effectiviteit van medicatie.
Lees meer... 

13. Onderzoeken wat het aangrijpingspunt op het chloridekanaal is van nieuwe medicijnen van verschillende fabrikanten.
Lees meer...

14. Beter begrijpen hoe de nieuwe stoffen van farmaceut Galapagos werken op het defecte chloridekanaal. Hiervoor worden minidarmpjes en cellen uit het neusslijmvlies gebruikt.
Lees meer...

15. Bestaande tests voor CFTR-medicijnen in minidarmpjes ook geschikt maken voor meting van bicarbonaattransport. Bicarbonaat gaat de vorming van taai slijm tegen.
Lees meer...

16. Het ontwikkelen van therapieën voor een speciale categorie ‘splits’-mutaties. Daarbij gaat er iets mis in de cellen tijdens het delen (splitsen) van het erfelijk materiaal, wanneer nieuwe eiwitten worden gemaakt.
Lees meer...

17. Bestuderen van overeenkomsten en verschillen tussen minidarmpjes, minilongetjes en minineusjes.
Lees meer...